Reiki 2

De Japanse term voor de tweede graad is: OKUDEN.

Letterlijk betekent dat: “de binnenste tempel”. Deze naam geeft aan wat de essentie van de tweede graad is: je komt steeds meer bij je centrum, je werkelijke ik, de bron van je kracht.

De tweede graad is een verdieping van wat je hebt ervaren tijdens de eerste graad. Door de tweede graad voor jezelf te gebruiken zal Reiki je helpen om je bewuster te worden van wat vóór en wat tegen je werkt; tegelijkertijd heb je met de tweede graad een fantastisch hulpmiddel om wat vóór je werkt te versterken en wat tegen je werkt te leren herkennen en transformeren. Je kan deze graad volgen minimaal drie maanden nadat je de eerste inwijding ontving.

Wat kan je met de tweede graad Reiki?

* In deze cursus leer je technieken die de trillingsfrequentie van de energie verhogen door middel van het gebruik van symbolen en mantra’s. We beoefenen tevens een aantal originele technieken van Usui (Gassho Meiso, Reiji-Ho, Joshin Kokyuu-Ho, Byosen…). Je leert hoe je met behulp van Reiki-symbolen een kanaal van energie kunt zijn. Er wordt uitgebreid ingegaan op en geoefend met het gebruik van de Reiki-symbolen.

* De eerste graads cursus werkt vnl. in op het fysieke niveau; de tweede graad op het mentale (je gedachtenpatronen) en emotionele niveau. Twee afstemmingen (initiatierituelen) verbinden je sterker met het energieveld en activeren de tweede graads Reiki-symbolen. Psychische problemen en psychische / mentale oorzaken van lichamelijke problemen worden op een vriendelijke en rustige manier opgelost.

* Op bewustzijnsvlak kan je diepere lagen aanboren waardoor spirituele groei bewerkstelligd wordt.

* Je leert hoe je je energetisch met iemand kan verbinden via het energieveld, en dus Reiki kan geven over de grenzen heen van tijd en afstand. Anderen kan je op afstand met de tweede graad behandelen. Afstand (en ook tijd) heeft geen invloed op de helende kracht van Reiki. Voor jezelf kan je werken aan situaties uit het verleden, in het heden en in de toekomst. Personen en situaties waardoor je je in het verleden gekwetst hebt gevoeld, kun je Reiki sturen waardoor de invloed in het heden wordt verminderd. Je bevrijdt je ervan en geeft je kracht er niet meer aan weg. Je kunt situaties waar je tegenop ziet Reiki sturen en ze hierdoor meer ontspannen tegemoet treden. Je leert ook specifieke technieken, zoals het plaatsen van een Reiki douche, het energetisch zuiveren van een ruimte, een gidssessie,  …

Data voorjaar 2024:

  • Zaterdag 2 en zondag 3 maart
  • Zaterdag 20 en zondag 21 april
  • Zaterdag 15 en zondag 16 juni

Inschrijven:

  • De inwijding gaat telkens door tijdens een weekend. Op zaterdag starten we om 10u en eindigen we om 18u. Zondag start om 11u en eindigt om 17u.
  • De data zijn geen reeks, je dient de cursus slechts op 1 moment te volgen.
  • Het tarief is € 235. Deelname is pas definitief na overschrijving op IBAN: BE62 0017 8742 5161
  • Inbegrepen: inwijding en opleiding, certificaat, uitgebreide cursusmap, (drank en lunch is zelf te voorzien).
  • Je kan telefonisch inschrijven op 0479/33 28 96 of onderstaand formulier of door een mail te sturen naar puurjij.anne@gmail.com
  • Adres: De Roest d’Alkemadelaan 12 bus 9, 2600 Berchem