Over mij

To be who you are and to become what you’re capable of is the true end of life”

Deze quote die ik op een bepaald moment tegen kwam in mijn leven, is een belangrijke leidraad gebleken die me gedurende jaren – en in zekere zin nog altijd – heeft geïnspireerd in mijn proces van persoonlijke groei. Het houdt een belofte in van hoop en groei. 

Zijn wie je werkelijk bent, mogen zijn, was voor mij vaak niet zo vanzelfsprekend en staat lijnrecht tegenover uitspraken als ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’, of ‘steek je hoofd niet boven het maaiveld uit’, of nog ‘wat zullen ‘ze’ wel niet denken’ – wie ‘ze’ dan ook mogen zijn …

Zoveel hield mij tegen om te zijn, te durven zijn wie ik werkelijk was. Zoveel hield me tegen te kiezen voor mezelf.  Zoveel hield me tegen mijn volle potentieel te benutten.

Ik moest zwaar onderuit gaan met een burn-out om dit te leren. Een burn-out die heel mijn leven lamlegde en alles wat tot dan toe ‘waar’ of ‘echt’ was geweest, met de grond gelijk maakte. Ik werd geconfronteerd met een lichaam dat het totaal liet afweten en niet meer mee wilde; pijn en vermoeidheid waren jarenlang mijn deel. 

Heel hard werken. Aan de verwachtingen proberen te voldoen. Alles doen om toch maar ‘goed genoeg’ te zijn, erbij te horen, goedgekeurd te worden. 

Meelopen in een race die ik uiteindelijk met mijn gezondheid moest bekopen. Het was leerrijk, maar hoefde niet zo te zijn.

Want nu weet ik dat het daar niet om draait. Nu weet ik dat ik goed ben zoals ik ben. Dat ik me niet hoef te bewijzen maar gewoon mag ‘zijn’. Nu weet ik dat alle antwoorden zich altijd al in mij bevonden.

Dat wens ik ook jou toe. En op die weg help ik je graag. Op die weg van bewustzijn, van weer in aanraking komen met jezelf, je lichaam, je gezondheid, je energie, je rust, je zelfvertrouwen, je balans.

Doordat ik zelf zo diep ben gegaan en een bijzonder lang en intensief proces heb afgelegd, is alles wat ik doe, zeg, uitspreek, doorleefd. Zoveel komt uit eigen ervaring. Weinig dingen zijn me vreemd. 

Ik zie en voel vaak wat voor jezelf nog onzichtbaar is. Ik geef woorden aan wat voor jou nog ongrijpbaar is. Maar vooral: ik geloof in jou en zie jou graag weer bloeien!

Liefs, Anne

Klik hier om te lezen wat cliënten zeggen over een traject bij mij.