Reiki 1

Tijdens een krachtig ritueel ontvang je op deze dag de initiaties die ervoor zorgen dat je vermogen geopend wordt om helende energie op te nemen en door te geven. Ook de verschillende handposities worden je aangeleerd. De klemtoon ligt op het lijfelijk ervaren; je oefent in het geven en laten doorstromen van Reiki zowel naar jezelf als naar anderen.

Verder wordt verteld over het ontstaan en de principes van Reiki, over de manier waarop blokkades ontstaan en hoe dit in de toekomst voorkomen kan worden. Als de levensenergie weer gaat stromen, kunnen de oude emoties die ervoor gezorgd hebben dat je geblokkeerd werd weer bovenkomen.

Je zou de eerste-graads-initiatie kunnen zien als een grote opkuis van je energetisch systeem. Regelmatige zelfbehandelingen zijn in deze optiek noodzakelijke kleine onderhoudstaken om niet opnieuw ‘vol te stoffen’. Hoe meer je oefent, hoe beter je de Reiki-energie kan waarnemen en interpreteren.

De persoonlijke groei die Reiki stimuleert, gaat gepaard met opruimen, opruimen, opruimen … van al datgene wat jouw gelukkig- en vredevol-zijn in de weg staat. Dit gebeurt zowel op lichamelijk vlak, als op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

De inwijding in de 1e graad werkt voornamelijk op lichamelijk niveau. Door jezelf na de inwijding dagelijks Reiki te geven, open je de weg meer balans en evenwicht in je leven en jezelf. Hoe meer blokkades je kan opruimen, hoe zuiverder je wordt als kanaal om Reiki te geven, ook aan anderen.

Reiki is een energie die haar eigen weg volgt en niet beïnvloedbaar is door de wil of de geest. Reiki doet wat voor iemand het beste is, hoezeer men als behandelaar ook geneigd is het resultaat al van tevoren vorm te geven overeenkomstig de eigen wensen of die van de ontvanger. Je geeft als behandelaar ook nooit je eigen energie weg. Integendeel, je tapt zelf af van de energiestroom die door je heen gaat in die mate dat je die energie zelf nodig hebt.

Voorwaarden om deel te nemen aan de cursus zijn er niet. In de praktijk werken vrouwen en mannen met zeer verschillende achtergronden en bezigheden en van alle leeftijden met Reiki. Er is geen specifieke kennis of vaardigheid vereist en het is ook geen bijzonder talent. Iedereen kan het leren. Het is voor alle duidelijkheid niet gebonden aan een geloof of een sekte.

Op het einde van de inwijding ontvang je als deelnemer een certificaat. Het meest waardevolle is echter dat je voor de rest van je leven over helende handen beschikt en Reiki energie kan inzetten voor jezelf of voor de ander.

Data zomer en najaar 2024:

 • Zaterdag 6 en zondag 7 juli
 • Zaterdag 17 en zondag 18 augustus
 • Zaterdag 28 en zondag 29 september
 • Zaterdag 26 en zondag 27 oktober
 • Zaterdag 23 en zondag 24 november
 • Zaterdag 21 en zondag 22 december

Inschrijven:

 • De inwijding gaat telkens door tijdens een weekend. Op zaterdag starten we om 10u en eindigen we om 17u. Zondag start om 11u en eindigt om 16u.
 • De data zijn geen reeks, je dient de cursus slechts op 1 moment te volgen.
 • Het tarief is € 195. Deelname is pas definitief na overschrijving op IBAN: BE62 0017 8742 5161
 • Inbegrepen: inwijding en opleiding, certificaat, uitgebreide cursusmap, (drank en lunch is zelf te voorzien).
 • Je kan telefonisch inschrijven op 0479/33 28 96 of onderstaand formulier of door een mail te sturen naar puurjij.anne@gmail.com
 • Adres: De Roest d’Alkemadelaan 12 bus 9, 2600 Berchem